Telefoon 06 - 199 190 94

Geschiedenis

Als kleine jongen ging ik al graag mee met mijn vader naar het werk om te zien wat hij deed en hoe hij het deed, toen heb ik me nooit bedacht dat ik er veel sneller alleen voor kwam te staan om het bedrijf te gaan runnen, vanaf mijn 15e ben ik echt binnen het heibedrijf werkzaam geweest op een mobiele heistelling. Op 7 maart 1968 kwam mijn vader op 53-jarige leeftijd te overlijden aan een hartinfarct welke sinds 1937 de oprichter was van Fa. P. van ’t Wout en Heiwerken Nederland N.V. Op mijn 20e stond ik er ineens alleen voor om de bedrijven voort te zetten.

In 1972 heb ik de materialen van Fa. P. van ’t Wout verkocht en de naam Heiwerken Nederland B.V, omgezet in Heiwerken P. van ’t Wout Waddinxveen B.V. In deze periode hebben wij een samenwerking opgebouwd van 20 jaar met Vroom Funderingstechnieken en is mede door de IHC Hydrohamer de vibropaal type HBF ontwikkeld en uitgegroeid tot een betrouwbaar paalsysteem waarvan ondergetekende de pionier was.

Een stapje terug

In oktober 1999 werd helaas ook ik op 53 jarige leeftijd getroffen door een hartinfarct en heb ik afstand gedaan van alle door mij opgerichte ondernemingen in het jaar 2000.

In al mijn funderingsjaren, heb ik meerdere paalsystemen en patenten ontwikkeld en ondergebracht in meerdere funderingsbedrijven op de markt. Na 2000 ben ik me gaan inzetten voor grond verdringende boorpalen.

Een nieuw begin

In 2001 heb ik Bovi Foundation Group B.V. opgericht om de grond verdringende boorpalen op de markt te brengen en deze hydraulische na te heien en vibrerend te trekken zoals de huidige type vibropaal. In 2007 is Bovi Foundation Group B.V. verkocht en zijn we verder gegaan met de ontwikkeling van stalen boorpunten met groutinjectie.

Tijdens het ontwikkelen in deze periode van onze boorpunten, was het van groot belang om de juiste spoed van de boorbladen vast te stellen in het belang van de juiste bardruk welke is afgestemd op de grout toevoeging.

Vandaag de dag

Als Boortechniek Nederland leveren wij nu stalen boorpunten uit voorraad, voorzien van conische schroefdraad type SIP of boorpunten met laskamers om aan de buis lassen.

Omdat er in de praktijk werken worden gemaakt met beperkte werkhoogte hebben wij de ervaring opgedaan om de groutkamer te vergroten om tijdens de stop van het laswerk verstoppingen te voorkomen.

Waddinxveen
Ma - za: 8:00-18:00
06 - 199 190 94
info@boortechniek-nederland.nl
Copyright © 2023 Boortechniek Nederland - Alle rechten voorbehouden. - Algemene voorwaarden