Telefoon 06 - 199 190 94

Cones en Kopplaten

Cones en kopplaten zijn essentiële onderdelen in de funderingssector. Ze worden aangebracht voor extra steun en stabiliteit tijdens het boren en zijn beschikbaar in allerlei maten.

Onze producten zijn gecertificeerd en geanalyseerd door externe partijen. De rapportage die hieruit is voort gekomen kunt u hieronder downloaden.

Cones: Onmisbaar bij funderingswerkzaamheden

Cones zijn onmisbaar in de funderingsbranche. Deze kegelvormige objecten worden op de boorpalen geschroefd voor extra steun tijdens het boren. Ze komen in verschillende maten, afhankelijk van de grootte en diameter van de paal.

In deze gegevens (afbeelding links), ziet u de uitvoering van de cone, welke is afgestemd met de schroefdraad 114 mm en 139-168 mm. Hierdoor kunt u voor twaalf varianten kiezen, met deze drie type boorpunten en de cone in combinatie.

Kopplaten: essentieel voor extra stabiliteit

Kopplaten worden gebruikt voor extra stabiliteit bij kleinere palen die zijn gefabriceerd met boorwerk. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal en worden bovenop de boorpalen geplaatst, waar ze dienen als basis voor de fundering. De kracht die de fundering normaliter op de kleine paal zou uitoefenen wordt hiermee verdeeld, en de belasting kan dus toenemen. Ook de kopplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, passend bij de diameter van de boorpalen.

Deze gegoten kopplaten, hebben een afmeting van een buitendiameter van 350 mm en een dikte van 30 mm en de schetsplaten ter extra ondersteuning van het draagvermogen zijn 10 mm. Deze kopplaten worden in de praktijk gebruikt, om de gebruikte buisdiameter van de hei-boorbuizen te vergroten en het draagvermogen onder de betonvloer te optimaliseren.

Diverse maten

Tevens is er een centraal gat van 40 mm aanwezig, bestemd voor de doorvoer van de wapeningsstaaf. Deze kopplaten zijn vanuit voorraad leverbaar voor de buizen: Ø88,9mm, Ø114,3mm, Ø139,7mm, Ø168,3mm.

Meer weten over cones en kopplaten?

Cones en kopplaten zijn cruciale onderdelen in de funderingssector. Ze bieden extra steun en stabiliteit tijdens het boren en zijn beschikbaar in verschillende maten. Met cones wordt een verschil in dikte tussen verschillende boorpalen opgelost.

Heeft u interesse in onze producten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Waddinxveen
Ma - za: 8:00-18:00
06 - 199 190 94
info@boortechniek-nederland.nl
Copyright © 2023 Boortechniek Nederland - Alle rechten voorbehouden. - Algemene voorwaarden