Waddinxveen Nederland
Telefoon 06 - 199 190 94

Essentieel in funderingswerk

Onze SIP boorpunten zijn ontwikkeld op basis van twee of drie buismaten, en een ingebouwde grout aansluiting en afsluit kogel. Ook is er standaard een stalenplaat in de boorpunt gelast met een grout aansluiting om de groutkamer extra te vergroten om verstoppingen te voorkomen.

De spoed van de boorbladen zijn vastgesteld op 6 cm, en in de boorbladen is een extra sleuf aanwezig om de grout en grondslag optimaal te mengen en om tijdens het boren naar beneden de boordruk onder de boorpunt te verlagen.

Boorpunten spelen een cruciale rol bij het funderen van gebouwen. Ze vormen de punt van de boorpalen, die tot de gewenste diepte in de grond worden aangebracht. De boorpunt heeft een bredere diameter dan de buispaal waardoor er een kloof ontstaat. Doordat de loze ruimte die bij dit proces ontstaat wordt opgevuld met grout, daardoor blijft er uiteindelijke en paal over die meer draagvermogen biedt.

Toepassing van GSI boorpunten

Boorpunten worden veelvuldig toegepast in zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Het zijn cruciale onderdelen bij het aanzetten van boorpalen in de grond. Ze worden met behulp van de boorpunt in de bodem aangebracht. De binnenzijde van de stalen paal wordt opgevuld met beton, en de buitenzijde van de stalen paal (de kloof) wordt opgevuld met grout. Deze methode wordt gebruikt omdat het trillingsvrij en geluidsarm is, wat vooral belangrijk is in stedelijke gebieden.

De uitvoering van het boren

Bij de uitvoering van het boren wordt er rekening gehouden met de aard van de ondergrond. De boorpunten en de boorpalen worden aangebracht tot de gewenste diepte, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Dit boorsysteem is grondverdringend.

SIP boorpalen: stabiliteit en kracht

De boorpalen hebben een grote diameter, waardoor ze de belasting van het gebouw goed kunnen dragen. De binnenzijde van de stalen paal wordt opgevuld met grout, waarbij de buitenzijde van de stalen paal (de kloof) ook wordt opgevuld met grout.

Trillingsvrij en geluidsarm werken

Bij het aanbrengen van boorpalen met boorpunt wordt er gestreefd naar een trillingsvrije en geluidsarme methode. Dit maakt het mogelijk om in dichtbevolkte gebieden te werken zonder overlast te veroorzaken.

Meer weten over boorpunten?

Boorpunten zijn essentieel voor het aanbrengen van boorpalen in de grond voor de fundering van gebouwen. De boorpunten en de boorpalen worden met behulp van een holle as en een schroef in de grond aangebracht. Door de grote diameter en de toepassing van gewapend beton, bieden de palen de nodige stabiliteit en kracht. Bovendien wordt het werk trillingsvrij en geluidsarm uitgevoerd, waardoor het mogelijk is om in dichtbevolkte gebieden te werken.

Heeft u interesse in onze diensten? Neem gerust contact op voor een offerte op maat.

Waddinxveen
Ma - za: 8:00-18:00
06 - 199 190 94
info@boortechniek-nederland.nl
Copyright © 2023 Boortechniek Nederland - Alle rechten voorbehouden. - Algemene voorwaarden